Posledným jahňacím receptom budú pečené marinované rebierka so šalátom zo zelerových stoniek. S Danielou Janíčkovou hovorí Michal Herceg.
Pečené jahňacie rebierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pečené jahňacie rebierka
1,5 lg jahňacích rebierok
3 PL medu
5 strúčikov cesnaku
2 chilli papričky
2 PL paradajkovej omáčky
1 P worchestrovej omáčky
1 PL sójovej omáčky
olivový olej
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať
Šalát zo stonkového zeleru
1 balenie stonkového zeleru
1 bal. rukoly
15 dkg cherry rajčín
2 jabĺčka
soľ, korenie
tekvicový olej, balsamico
Z ingrediencií si pripravíme marinádu, v ktorej jahňacie rebierka marinujeme niekoľko hodín, najlepšie z večera do druhého dňa. Rebierka pred pečením podlejeme zvyškom marinády a trochou vody a upečieme na rozpálenom grile. Dozdobiť môžeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Medzitým, ako sa nám rebierka grilujú, si pripravíme šalát. Nakrájame stonkový zeler a jabĺčka na menšie kúsky, prekrojíme cherry rajčinky, pridáme rukolu, tekvicový olej, balzamico, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť.