Ďalšiu pochúťku z jahňacieho mäsa vám aj dnes prinesie Daniela Janíčková spolu s Michalom Hercegom.
Jahňací hamburger Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
mleté jahňacie zo stehna 3/4 kg
strúhanka 10 dkg
cibule 1 ks, cesnak
1 menšie vajíčko
čerstvé chilli papričky /podľa pálivosti/
mletá rasca 1 lyžička
4 ciabatty, špenátové lístky – cca 12 ks
Tzatziki:
šalátová uhorka
biely ovčí jogurt 150 ml
čerstvá nasekaná mäta
Postup:
Mäsko na mlynčeku pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, korenie, chilli papričky, vajíčko, strúhanku – podľa potreby – cca 10 dkg. Rukami spracujeme a dôkladne vymiešame. Vyformujeme si 6 rovnako veľkých placiek, hrubšie, ako na hamburger, zakryjeme fóliou a necháme odležať aspoň pol hodinu.
Medzitým si pripravíme tzatziki – jemne nastrúhanú uhorku zbavíme vody, zmiešame s ovčím jogurtom a posekanou mätou, troškou soli a korenia.
Hamburger bude voňavý, ak ho pripravíme na grile, ktorý rozohrejeme na vysokú teplotu. Potom naň položíme hamburger, trošku posolíme a grilujeme asi 5 minút z každej strany /závisí od hrúbky/. Negrilujeme dlho, aby sa mäsko nevysušilo. Ak nemáme gril, môžeme klasicky upiecť na panvici, na ktorú dáme trošku oleja. Následne opečieme aj ciabatty, do ktorých potom vložíme ugrilované mäsko, s lístkami špenátu a zalejeme pripravenou tzaziky omáčkou.