Aj dnešný recept bude z jahňacieho mäsa, ale ak ho nemáte, môžete ho nahradiť aj hovädzinou alebo bravčovinou. Čo to bude a ako nato? To nám už povie Daniela Janíčková v nahrávke Michala Hercega.
Jahňacie so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jahňacie s dusenou zeleninou
2 jahňacie stehná
cca 1,5 kg koreňovej zeleniny /mrkva, petržlen, zeler/
olej,soľ, korenie, drvená rasca
5 celých strúčkov cesnaku
2 nakrájané cibule
2 dcl červeného vína
3 vetvičky rozmarínu
koriander
Postup:
Odblanené stehná vykostíme, pokrájame na kocky /ale môžeme dať aj celé/, uložíme na väčší pekáč. Nakrájame si mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, premiešame s nakrájaným mäskom, polejeme troškou oleja, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, rozmarín, podlejeme vínom a zakryté dáme do rúry dusiť na cca 1 hodinku pri 190 stupňoch. Medzičasom si mäsko skontrolujeme, premiešame, prípadne podlejeme vodou. Podávame so zemiakovou kašou.