Perkelt s haluškami

Perkelt s haluškami

A my pokračujeme v našich jahňacích receptoch. Michal Herceg ich nahral s Danielou Janíčkovou, ktorá jahňacinku pripravuje veľmi často a je to jej najobľúbenejšie mäso. 

Perkelt s haluškami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

700 g jahňacinky
2 cibule
3 strúčky cesnaku
1 polievková lyžica mletej červenej papriky
1 kávová lyžička drvenej rasce
soľ, čierne korenie
čerstvý tymián a rozmarín
2 dcl červeného vína
1 kyslá smotana
masť

Postup:

 Na horúci tuk dáme nakrájané jahňacie mäsko a necháme zatiahnuť. O chvíľu pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak, drvenú rascu. Miešame, pokiaľ nám cibuľka nezačne sklovitieť, pridáme mletú červenú papriku, chvíľku popražíme, potom prihodíme bobkový list, najemno nasekané bylinky, pomiešame, podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Keď je mäsko udusené, pomaly primiešavame kyslú smotanu, ktorou pokrm zahustíme. Podávame s haluškami.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame