Aj vy máte niekedy pocit, že varíte stále to isté? Na otázku, čo mám navariť, dostanete odpoveď: hocičo.... no a ste tam, kde ste nechceli byť. Aj preto je tu kulinárium, ktoré môže poslúžiť ako inšpirácia. Po celý tento týždeň ochutnávala Viera Horáková, s vareškou v ruke sa obracala Leokádia Buchtová z obce Koválov.
Gulášová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu chutnej gulášovej polievky potrebujeme:
Mäso, hovädzie, ale môže byť aj bravčové, masť, cibuľu, soľ, korenie, majoránku, zemiaky
Postup:
Na masti si opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäso a trochu ho podusíme. Pridáme soľ, korenie, majorán, bôbkový list, zalejeme vodou, alebo vývarom a varíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiak, roztlačený cesnak a podľa potreby zahustíme zápražkou.