Po celý tento týždeň varíme s naslovovzatou odborníčkou, Leokádiou Buchtovou. Možno ste už vyskúšali jej recept na fazuľovú omáčku či záhorácku sviečkovú. Dnes spolu pripravíme kapustu. Môžete ju konzumovať ako prílohu k mäsu, ale pochutiť si na nej môžu aj vegetariáni. Chutila aj Viere Horákovej.
Kapusta na záhorácky spôsob Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Hhlávku bielej kapusty, olej, cibuľu, rascu, soľ, korenie, paradajku, a hladkú múku na zápražku.
Postup:
Na masti speníme cibuľku a vložíme do nej kapustu, ktorú sme si nakrájali na rezance. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a dusíme do mäkka. Na záver pridáme jemnú zápražku, do ktorej môžeme pridať paradajku, alebo rajčinový pretlak.