Fazuľová omáčka

Fazuľová omáčka

Leokádia Buchtová z obce Dojč je renomovaná kuchárka. Dlhé roky varievala spolu so svojou svatkou na svadbách, krstinách, či iných príležitostiach. Dokonca sa môže pochváliť aj milým veršíkom, ktorý pre ňu spokojní hostia zložili. Kde na svadbe varia Nováčky, tam sa naješ dobrej omáčky. Fazuľová chutila aj Viere Horákovej.

Fazuľová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu fazuľovej omáčky potrebujeme: fazuľu, cibuľu, soľ, ocot, hladkú múku, údené mäso, mlieko, alebo smotanu

Postup:
Fazuľu si deň vopred namočíme a následne dáme variť. Keď je do polovice uvarená, pridáme údené mäso a dovaríme. Na masti si opražíme cibuľu, pridáme hladkú múku, zalejeme vodou a nalejeme do omáčky. Na záver pridáme  mlieko, alebo smotanu

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame