Záhorácka sviečková

Záhorácka sviečková

Tento týždeň varíme s Leokádiou Buchtovou z obce Koválov. Včera sme si pripravovali kurací paprikáš a dnes si pochutíme na záhoráckej sviečkovej, bez ktorej sa nezaobíde žiadna svadba. Možno ju obľubujete aj vy a varíte podľa svojho osvedčeného receptu, ale zmena je život. Ochutnala ju aj Viera Horáková.

Záhorácka sviečková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu záhoráckej sviečkovej potrebujeme:
Hovädzie mäso, masť, cibuľu, koreňovú zeleninu, mrkvu, petržlen, zeler, bobkový list, nové korenie, čierne korenie, hovädzí vývar, mlieko, hladkú múku, smotanu, horčicua, rajčiakový pretlak

Postup:
Na masti speníme cibuľu, vložíme mäso, ktoré na rýchlo opečieme, pridáme nastrúhanú zeleninu, bobkový list, nové i čierne korenie, podlejeme vývarom a dusíme.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a všetko prepasírujeme. Šťavu môžeme zahustiť zátrepkou. Na záver pridáme smotanu, horčicu, rajčiakový pretlak a dochutíme

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame