Je neodmysliteľnou súčasťou dedinky Koválov neďaleko Senice. Má nevšedné meno i záľuby, ktorým sa venuje po celý život. Leokádia Buchtová zbiera kroje a rada varí. Tento týždeň bude preto varešku držať v ruke práve ona. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Koválovský paprikáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu koválovského paprikášu potrebujeme:
1 menšie kura, masť, cibuľu, červená paprika, soľ, mlieko, smotanu, hladkú múku
Postup:
Na masti si speníme cibuľku, pridáme papriku, zmes korenia a rozporciované kura. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. V mlieku si rozmiešame trocha hladkej múky, pridáme smotanu a šťavu takto podľa potreby zahustíme. Na záver ju môžeme dochutiť.