V morčacom mäse sa skrýva zdravie. Čím všetkým prospeje? Vyšší obsah vápnika v morčacom mäse môže byť užitočný napríklad pre ženy v klimaktériu. Morčacie mäso má celý rad predností oproti ostatným druhom. Preto si ho dnes pripravíme s odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Morčacie prsia so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
600 g mäsa z morčacích pŕs, 500 g miešanej mladej zeleniny /môže byť i mrazená/, 2 polievkové lyžice octu, 1 čajová lyžička kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice Zlatého klasu, 5 polievkových lyžíc sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice worcesterskej omáčky, 1 menšia cibuľa alebo kúsok póru, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance a na horúcej panvici na rozpálenom oleji prudko za stáleho miešania, opečieme. Keď je mäso mäkké, pridáme umytú, očistenú na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu /mrazenú zeleninu pridáme ešte zamrznutú/ pomiešame, podľa potreby podlejeme teplým vývarom zo zeleniny občas pomiešame a udusíme do mäkka. Ak je jedlo veľmi riedke, zahustíme ho vo vode rozmiešaným Zlatým klasom a necháme prejsť asi 2 minúty varom. Napokon pridáme worcesterskú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.
Podávame s pečenými novými zemiakmi, alebo dusenou ryžou, či pohánkovou kašou a miešaným šalátom.