Jarná žinčicová polievka

Jarná žinčicová polievka

Niektoré jarné tradičné polievky sa nám z jedálneho lístka vytrácajú. Patrí k nim aj jarná  zdravá žinčicová polievka. My si ju dnes uvaríme s odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.   

Jarná žinčicová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
2 mrkvy, 1 menší zeler, 2 petržleny, 2 bobkové listy, 3-4 zrnká  nového a  čierneho korenia, 1/2 l studenej vody,2 biele klobasy, 2 údené klobasy, 1 l kyslej žinčice, štipka majoránu, 1 čili papričku, 2-3 vajcia uvarené natvrdo, podľa potreby soľ

Ako na to:
Očistenú a nakrájanú mladú zeleninu, bobkový list, nové a čierne korenie zalejeme studenou vodou a varíme asi 15 - 20 minút do mäkka. Potom pridáme na kolieska pokrájanú bielu a údenú klobasu a za občasného miešania varíme asi 5-8 minút. Prilejeme žinčicu, podľa chuti osolíme, ochutíme majoránom, nakrájanou čili papričkou a ešte asi 5 minút necháme prejsť varom. Vajcia  natvrdo uvaríme, potom olúpeme, pokrájame a pred podávaním dáme na tanier do každej porcie.

Podávame s čiernym chlebom alebo pečivom, smotanovým či bryndzovým osúchom.

Zajtra  podávame krupový nákyp s jarným ovocím.

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame