Vo Veľkom Klíži pri Partizánskom sa dodnes varí chutne a tradične. Budeme to počuť aj teraz v recepte, ktorý nahral Michal Herceg.
2Fazuľová polievka z Veľkého Klíža11805161134;herceg;kulinarium3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na fazuľovú polievku z Veľkého Klíža potrebujeme: miešanú fazuľu, koreňovú zeleninu, múku, masť, papriku a soľ. Fazuľu v hrnci povaríme asi hodinku. Pridáme zeleninu. Po uvarení osolíme a urobíme zápražku z masti a múky. Po usmažení múky pridáme trošku papriky, zalejeme vodou a dáme do fazule. Varíme spolu asi štvrť hodinu a môžeme odstaviť. K tejto polievke sa hodia zemiakové halušky alebo hrubé slíže. Ak chceme, môžeme dať do polievky aj údené mäso.