Tento týždeň nám budú variť a piecť gazdinky z obce Veľký Klíž neďaleko Partizánskeho. Prvý recept, kabáče s medvedím cesnakom, ponúkla Michalovi Hercegovi Anna Dobiášová.
Kabáče s medvedím cesnakom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kabáče s medvedím cesnakom si pripravíme: hrsť listov medvedieho cesnaku, kvások, pol kila hladkej múky, vajce, tvaroh, margarín, kyslú smotanu a tri čajové lyžičky soli. Všetko zmiesime a na hodinu dáme do chladničky. Rozgúľame asi na pol centimetra a vykrajujeme pohárikom alebo kolieskom. Potrieme žĺtkom, necháme asi 20 minút pokysnúť na plechu a dáme piecť asi na 15 minút. Pastu z medvedieho cesnaku si môžeme pripraviť aj do zásoby. Medvedí cesnak rozmixujeme, posolíme a zalejeme trochou teplej masti. Pasta je dobrá na chlieb, do halušiek alebo aj do kabáčov, ktoré sme si dnes upiekli.