Celý tento týždeň pripravujeme jedlá so špargľou a dnes si pripravíme recept z jednej panvice, úžasné jedlo pre celú rodinu - Kuracie prsia alebo teľacie zadné s cestovinou, so smotanovou omáčkou, so špargľou, hráškom a syrom. Marcela Jedináková sa inšpirovala v kuchyni kuchára Ľuboša Mega.
Kuracie prsia so špargľou, hráškom a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme špargľu, mladý vylúskaný hrášok, kuracie prsia alebo teľacie zadné mäso, cestoviny, smotanu na varenie, olej, soľ, korenie, tvrdý syr, prípadne chili
- krásne farebné jedlo z jednej panvice,
- vyklepte teľacie zadné na jemné plátky alebo kuracích pŕs (iba zarovnať) medzi dvoma pevnejšími igelitovými vreckami,
- opečte na olivovom oleji z oboch strán, teľacie asi 1 min., kuracie asi 2 – 3 minútky, vyberte na tanier, nechajte oddýchnuť,
- do výpeku pridajte olej, ak treba, a postupne pridajte kúsky špargle (bielej a/alebo zelenej), jarný hrášok a chvíľu opekajte,
- prilejte smotanu na varenie, prevarte, pridajte obľúbené uvarené cestoviny (al dente) a nakrájané kúsky mäsa aj s tekutinou, ktorá zostala na tanieri,
- na poslednú chvíľu nastrúhajte tvrdý syr (parmezán, vrchár, horal), a chlapovi nasekajte mleté čerstvé alebo sušené chili.