Studený šalát

Studený šalát

Tento týždeň pripravujeme jedlá zo špargle a dnes si pripravíme šalát z jarnej zeleniny, ktorý budeme podávať studený. Je ideálny na horúce jarné a letné dni. Marcele Jedinákovej ho prerozprával kuchár Ľuboš Mego.  

Studený šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: jarnú zeleninu, ktorú nájdeme na trhoviskách a tiež tú, ktorú netreba variť- ako jarnú cibuľku, nový hrášok, reďkovku, mladé zemiaky, samozrejme, špargľu, fazuľové lusky, kôpor a na dresing jogurt, citrónovú šťavu a med.
- jarná zelenina z trhoviska alebo záhradky,
- všetko v jednom hrnci uvariť,
- vydrhnuté a uvarené jarné zemiaky v šupke, špargľa povarená v osolenej vriacej vode, rovnako lúsky fazuľové, kratučko aj nový hrášok, potom scediť a schladiť,
- premiešajte všetko s nakrájanou reďkovkou, jarnou cibuľkou a pár listami mladého špenátu,
- pridajte nasekaný kôpor, ak máte radi,
- dressing z jogurtu a pretlačeného cesnaku (pokojne potom do chladničky),
- alebo dressing z citrónovej šťavy, medu a olivového oleja (potom hneď konzumovať).
Dobrú chuť...
Zajtra si uvaríme Kuracie prsia alebo teľacie zadné so smotanovou omáčkou a syrom.

Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame