Tento týždeň pripravujeme recepty zo špargle. Pečenú jarnú zeleninu s bryndzou alebo cottage syrom, ako ľahký obed alebo večeru, dnes Marcela Jedináková pripravuje s kuchárom Ľubošom Megom.
Pečená jarná zelenina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: nové zemiaky v šupke, mladú jarnú zeleninu podľa vlastného výberu, olivový olej, sušené a čerstvé bylinky, syr cottage alebo bryndzu
- nové zemiaky v šupke oškrabte, nakrájajte a predvarte asi 10 – 15 minút (začnite v studenej osolenej vode so strúčikom cesnaku, celou rascou a bobkovým listom),
- predvarené zemiaky premiešajte s kúskami zelenej špargle, nakrájanou cuketou, zelenými fazuľovými lúskami, olivovým olejom a obľúbenými sušenými bylinkami (napr. oregano, bazalka),
- zapiecť na 200 – 220°C až do zmäknutia zemiakov (max. 15 minút),
- domiešajte, dosoľte, podávajte s bryndzou (možno zriediť smotanou) pažítkou alebo bylinkovým cottage syrom.
Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme Šalát z jarnej zeleniny.