Začala sa sezóna špargle, preto tento týždeň budeme pripravovať recepty práve z tejto kráľovnej našich zelenín. Dnešné jedlo - špargľu s vajíčkom, prípadne s výpekom zo slaninky alebo s maslom- môžete podávať ako predjedlo alebo ľahké letné jedlo. Marcele Jedinákovej postup prípravy porozprával kuchár Ľuboš Mego.
Špargľa s vajíčkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu potrebujeme:
Špargľu, vajíčka, slaninu alebo maslo, soľ, korenie a bylinky.
Postup:
Špargľu oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, vytopíme slaninku v panvičke, v nej zohrejeme špargľu alebo ak nepoužijeme slaninku, tak zohrejeme špargľu v rozpustenom masle a v lyžičke vody.
Tradičným spôsobom pripravíme volské očko tak aby žĺtok zostal polotekutý.
Na tanier servírujeme špargľu, na ňu uložíme volské oko a ozdobíme bylinkami.
Zajtra si pripravíme špargľovú polievku.