Dnes nám Branka Kolar Hraško z Vojvodiny, z Hajdušice prezradí recept na Ajvar. Oslovila ju Mária Babinská.
Domáci Ajvar Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Celý týždeň sme varili s Brankou Kolar Hraško, mimochodom Branka je mama Mira Hraška, ktorý patrí k najmladším vojvodinským insitným maliarom.
Ešte raz zopakujeme recept na Ajvar:
Čo potrebujeme: papriku, olej, soľ a suchú papriku, môže byť aj štipľavá, podľa chuti...
Postup:
Papriku dáme na plech, dobre ju upečieme a potom je ideálne, aby cez noc stála. Potom sa ľahšie dáva dolu šupka. Papriku zomelieme na mäsovom mlynčeku. Očistíme od semienok, čiže cez sitko precedíme. Potom do hrnca dáme olej, len tak na dno a pridáme tam pomletú papriku. Má sa variť až piecť, treba to stále miešať, aby nezhorela. A už len dochutíme soľou, prípadne štipľavou paprikou.