Celý týždeň varíme vojvodinské špeciality. Branka Kolar Hraško má mamu Srbku a otec bol Slovák. Žije vo Vojvodine, v Hajdušici, ktorá je neďaleko Kovačice. Mária Babinská s Brankou, učiteľkou v materskej škole tentoraz nahrala recept na pleskavicu.
Tradičná pljeskavica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: mleté bravčové mäso, soľ, čierne korenie, sušená paprika, trošku prášku do pečiva
Postup:
Mleté mäso si ochutíme soľou, korením a sušenou paprikou a potom vytvárame guľky, ktoré roztlačíme na takú hrubšiu placku. Branka dáva do mäsovej zmesi aj trošku prášku do pečiva, aby to narástlo. Ideálne je, keď sa to pečie na roštoch.
Ak ste zvedaví, čo budeme chystať zajtra, bude to šalát mimóza.