Celý týždeň bude pripravovať jedlá, na ktoré nám dala recept Branka Kolar Hraško, učiteľka v materskej škole. Žije vo Vojvodine v Hajdušici, neďaleko Kovačice. Jej mama je Srbka a otec bol Slovák. Teraz si uvaríme polievku – tzv. bielu čorbu. S Brankou sa zhovárala Mária Babinská.
Biela čorba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: cibuľu, mrkvu, petržlen, koreň a vňať, bravčovú kosť, ryžu, jedno vajce, trocha múky, 2 dcl kyslej smotany, lyžicu masti
Postup:
Na masti udusíme pokrájanú cibuľu, dolievame vodu, aby sa nám varila, nie pražila...potom tam pridáme pokrájanú mrkvu, okrem toho petržlen koreň a tiež vňať. Do hrnca tiež vložíme bravčové kosti a trochu múky. Umyjeme ryžu a pridáme takú surovú do polievky nech sa varí spolu so všetkým. Medzitým si do kyslej smotany dáme jedno vajíčko, vymiešame s trochou odobratej polievky a vlejeme do hrnca a dovaríme. Dobrú chuť.
Zajtra, vo sviatočný deň na 1. mája si upečieme čokoládový koláč s kokosom.