Kôprový osúch

Kôprový osúch

Kôpor sa udomácnil aj v našich kuchyniach. Celá rastlina aromaticky vonia a ako len chutí, to vedia  všetci ktorí si obľúbili kôprovú omáčku. My si  pripravíme Račanský koprák, opäť s Beátou Repíkovou a Renatom Magatom z bratislavskej Rače, ktorý zbiera recepty.

Kôprový osúch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budeme potrebovať: 1/2 kg hladkej múky, 1 kocku droždia, vlažnú vodu, soľ, 2 tégliky kyslej smotany, viazaničku kôpru, údenú slaninu.
 
Postup: Do väčšej misy si nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nadrobíme droždie, zalejeme vlsžnou vodou, pridáme štipku cukru a počkáme asi pol hodinu, kým sa urobí kvások. Potom pridáme soľ a premiešame s vlažnou vodou, vymiesime redšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Potom ho vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme smotanou, do ktorej primiešali nadrobno posekaný kôpor a navrch poukladáme slaninku nakrájanú na kocky. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Zajtra si pripravíme fazuľovú polievku.

Autorka: beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame