17.12.2013
Potrebujeme: 4 dcl červeného vína/polosladkého/, 2-3 lyžičky kryštálového cukru, 1 a pol dcl rumu, šťavu z 2 pomarančov a 1 citróna, ½ dcl vody, klinčeky, škoricu a badián.
Postup: Do kastróla si dáme trochu vody, do ktorej dáme kryštálový cukor a koreniny, aby sa nevarili vo víne. Necháme chvíľu povariť, aby koreniny pustili vôňu / asi 5 minút./ Potom do vody nalejeme víno a privedieme k varu. Do ďalšieho hrnčeka dáme 1,5 dcl rumu a necháme zohriať. Zatiaľ si pripravíme šťavu z 2 pomarančov a 1 citróna. Keď sa vytvorí na víne pena, tak už je tesne pred zovretím, nalejeme do neho horúci rum a prilejeme šťavou z pomarančov a citróna. Punč je najchutnejší, keď je horúci.
Alica Vodičková