Záhorácky rezeň

Záhorácky rezeň

Dnes je síce Zelený štvrtok, no my v Kulináriu vám ponúkneme recept na Záhorácky rezeň s kapustou a slaninou. Táto lahôdka sa isto hodí aj na Veľkonočnú nedeľu. V kúpeľoch Nimnica ho skvelo pripravuje tím pod vedením šéfkuchárky Márie Pechovej. Vraj je medzi hosťami veľmi obľúbený a často si ho objednávajú. Prečo, vysvetlila Ivete Pospíšilovej diétna sestra Monika Hirešová. 

Záhorácky rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: bravčovú krkovičku, kyslú kapustu, slaninu, soľ, cibuľu.
Postup: Umytú krkovičku nakrájame na rezne, posolíme a vyklepeme. Kapustu, ak je veľmi slaná alebo kyslá, prepláchneme. V prípade, že sú to dlhé rezance, pokrájame ju na drobnejšie kúsky. Podusíme na cibuľke. Na plech ukladáme na stojato plátok krkovičky, kapustu a plátok slaniny. Ak ostane kapusta, môžeme ešte posypať navrch plechu. Necháme zapiecť asi 40 minút. Keď bude mäsko mäkké, pokrm je hotový. Podávame so zemiakmi – varenými, pečenými alebo zemiakovou kašou.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame