Zapekané rybie filé

Zapekané rybie filé

Dnes si v Kulináriu pripravíme recept na jedlo, ktoré je vhodné aj na veľkopiatkový pôst. Iveta Pospíšilová si poň zašla do kúpeľov Nimnica k diétnej sestre Monike Hirešovej a hlavnej kuchárke Márii Pechovej. Tento recept ochutnajú v piatok aj kúpeľní hostia. 

Zapekané rybie filé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: mrazené rybie filé, sušené paradajky, čierne olivy, citrón, soľ, olej, múku, korenie na ryby, bazalku, údený syr.
Postup: Mrazené rybie filé necháme trochu rozmraziť. Poukladáme ich na olejom alebo maslom vymastený plech, polejeme ich citrónom, posypeme rybacím korením. V hrnci si urobíme zásmažku. Keď máme múku opraženú, podlejeme vodou, pridáme na menšie kúsky nakrájané alebo rozdrvené sušené paradajky. Necháme dobre prevariť, dochutíme opäť korením na ryby. Do hotovej omáčky dáme nakrájané olivy. Ryby podlejeme šťavou a dáme ich do rúry zapiecť. Pred dokončením pečenia môžeme ryby posypať nastrúhaným údeným syrom.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame