Veľkonočné sviatky sú už za dverami, preto sa gastronómii týchto dní budeme venovať aj v Kulináriu. Od dnes do piatku sa naučíme pripraviť jedlá podľa piatich receptov tak, ako by sme ich varili od Zeleného štvrtku do Veľkonočného pondelku. Po inšpirácie zašla Iveta Pospíšilová do kúpeľov v Nimnici, kde liečia aj gastroenterologické ochorenia. Tu sa stretla s diétnou sestrou kúpeľov Monikou Hirešovou.
Špenátové palacinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Na palacinky: múku, mlieko, vajce, soľ, cesnak, špenátový pretlak.
Na nivovú omáčku: syr Niva, tavený syr, mlieko, kukuričný škrob.
Postup: Do misky vylejeme mlieko, pridáme vajce a múku. Pridáme soľ a urobíme husté cesto na palacinky. Mrazený špenát si uvaríme s mliekom a pridáme rozmixovaný cesnak. Upečieme palacinky. Potom si pripravíme nivovú omáčku. Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme nivu a tavený syr a privedieme do varu. Medzitým si z kukuričného škrobu pripravíme trochu zátrepky a omáčku zahustíme. Necháme prevariť a omáčka je hotová. Navrch môžeme prizdobiť krájanou paradajkou.