Dobošový rez

Dobošový rez

16.12.2013

Cesto: 10 žĺtkov, 270 g práškový cukor, 10 ks bielkov, 180 g polohrubá múka

Krém: 5 ks vajcia, 220 g práškový cukor, 1 ks vanilka, 4 PL kakao, 250g maslo

 

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto - žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanými bielkami a múkou. Cesto natrieme na  vymastený a múkou vysypaný plech na opačnú stranu. Upečený plát pokrájame  na tri pláty. Vychladnuté pláta natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu  polejeme s 250 g upáleným kryštálovým cukrom, do ktorého sme primiešali kúsok masla. Naznačíme nožom rezy. Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.

Kréme si pripravíme takto - vajcia, práškový cukor, vanilku a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s 250 gramov masla. S krémom potom plníme rezy.

Katarína Sedláková, Piešťany

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame