Špargľa so šampiňónmi

Špargľa so šampiňónmi

Špargľu považujeme za sezónnu zeleninu. Má jemnú chuť a odborníci na výživu ju odporúčajú zaradiť do jedálnička pre jej nízku energetickú hodnotu a liečivé vlastnosti. Vybrať si môžeme až z troch farieb- bielej, zelenej a fialovej. Ide však o ten istý druh a farba je odvodená od pestovateľských podmienok. Ak sme vám tak trochu narobili chuť na skorú jarnú zeleninu,  počúvajte aj ďalej . Hana Michalčíková aj dnes vyberá z receptov Martiny Galátovej.  

Špargľa so šampiňónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj dnešný recept na Špargľu so šampiňónmi ponúkla do Kulinária publicistka Martina Galátová. Ak by ste si ho chceli pripraviť, budete potrebovať: 200 g špargle, 150 g šampiňónov, citrónovú šťavu, 20 g masla, 1 lyžičku hladkej múky, kúsok bujónovej kocky, 150 mililitrov smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie a zeleninu na ozdobu. Postupujeme takto: Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky, vložíme na rozohriate maslo a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko to podusíme, poprášime múkou, opražíme , zalejeme trochou vody, do ktorej sme pridali kúsok bujónovej kocky a krátko to spolu povaríme. Omáčku zjemníme smotanou, osolíme, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a dôkladne celé prehrejeme. Podávame so šampiňónmi a ozdobíme zeleninou. V piatok si pripravíme Lososovú polievku s kôprom.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame