Cestoviny sú nielen obľúbeným jedlom študentov na internátoch, pretože sú rýchlo uvarené a chutné, ale aj mnohých z nás, ktorí na dlhé varenie nemáme čas. Možno si ich pripraviť i ráno do práce. Patria aj do jedálnička Jána Hubinského, s ktorým varíme tofu recepty tento týždeň. V debate o ďalšom recepte to prezradil Ivete Pospíšilovej.
Špagety s tofu a paradajkovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: celozrnné špagety, balíček ochuteného, údeného alebo chilli tofu, cibuľu, cesnak, paradajkovú šťavu, koreniny, bazalku, olivový olej, sezónnu zeleninu – napríklad baklažán, papriku, paradajky,.
Postup: uvaríme si špagety. Na panvici opražíme cibuľku, podľa chuti prípadne aj cesnak. Zamiešame spolu s nadrobno pokrájanou zeleninou do vopred pripravenej paradajkovej omáčky. Na chvíľu zohrejeme, aby malo všetko rovnakú teplotu. Podávame buď všetko zmiešané v jednej panvici alebo na špagety naberačkou servírujeme omáčku. Tofu roztlačíme vidličkou a posypeme ním špagety. Ozdobíme lístkami bazalky alebo čerstvými paradajkami, či paprikou. Zo šalátových alebo špenátových listov v dressingu si môžeme pripraviť výstelku, do ktorej servírujeme hotové jedlo.