Špagety s tofu a paradajkovou omáčkou

Špagety s tofu a paradajkovou omáčkou

Cestoviny sú nielen obľúbeným jedlom študentov na internátoch, pretože sú rýchlo uvarené a chutné, ale aj mnohých z nás, ktorí na dlhé varenie nemáme čas. Možno si ich pripraviť i ráno do práce.  Patria  aj do jedálnička Jána Hubinského, s ktorým varíme tofu recepty tento týždeň.  V debate o ďalšom recepte to prezradil Ivete Pospíšilovej. 

Špagety s tofu a paradajkovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: celozrnné špagety, balíček ochuteného, údeného alebo chilli tofu, cibuľu, cesnak, paradajkovú šťavu, koreniny, bazalku, olivový olej, sezónnu zeleninu – napríklad baklažán, papriku, paradajky,.
Postup: uvaríme si špagety. Na panvici opražíme cibuľku, podľa chuti prípadne aj cesnak. Zamiešame spolu s nadrobno pokrájanou zeleninou do vopred pripravenej paradajkovej omáčky. Na chvíľu zohrejeme, aby malo všetko rovnakú teplotu. Podávame buď všetko zmiešané v jednej panvici alebo na špagety naberačkou servírujeme omáčku. Tofu roztlačíme vidličkou a posypeme ním špagety.  Ozdobíme lístkami bazalky alebo čerstvými paradajkami, či paprikou. Zo šalátových alebo špenátových listov v dressingu si môžeme pripraviť výstelku, do ktorej servírujeme hotové jedlo.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame