Tofu, hlavná prísada nášho aktuálneho Kulinária, má svojich priaznivcov i odporcov. Ján Hubinský je autorom troch kníh, v ktorých prináša aj niekoľko receptov s tofu. Čo to vlastne tofu je, aj to sa od neho dozvedela Iveta Pospíšilová.
Tofu puding s ovocím Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 balíček bieleho tofu, 2 banány, 2 polievkové lyžice kokosového oleja, 1 čajovú lyžičku chia semienok, celozrnné piškóty, mrazené alebo čerstvé ovocie, podľa chuti stéviu, med, javorový sirup alebo trstinový cukor na osladenie.
Postup: Do mixéru vložíme tofu, banány, kokosový olej, chia semienka a sladidlo. Rozmixujeme do hladkej krémovej konzistencie. Ozdobíme celozrnnými piškótami, nakrájaným jablkom alebo iným ovocím. Môžeme podávať po zhotovení alebo vychladené.