V Kulináriu tento týždeň varíme s Jánom Hubinským z Nitry, ktorý sa venuje vzdelávacím aktivitám o zdravom životnom štýle. Je nielen majstrom fitness, ale aj propagátorom zdravého stravovania. Dnes sa zoznámime s receptom na jeho jedlo, ktoré si pripravuje veľmi rád.
Grilované tofu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zemiakový šalát: 800 gramov zemiakov, 250 gramov koreňovej zeleniny (mrkva, zeler), 150 gramov hrášku, čerstvé jablká, 20 gramov horčice, 80-100 gramov cibuľky, 200 gramov sojanézy, 1/2 litra repkového oleja, 1,2 litra sójového nápoja, 1 deci citrónovej šťavy, 5 gramov zaváraných uhoriek, resp. inej zeleniny na dochutenie.
Na marinádu: olivový olej, rascu, farebné korenie, tymián, cesnak, balíček tofu.
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť, nakrájame na kocky. Koreňovú zeleninu uvaríme tiež do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s hráškom, horčicou a na jemno nakrájanou cibuľkou zmiešame so zemiakmi. To všetko zmiešame so sojanézou.
Postup prípravy marinády: do olivového oleja sa pridá rasca, farebné korenie, tymián, cesnak.
Tofu prekrojíme na tenké plátky a marinujeme približne 10 – 12 hodín. Takto pripravené tofu grilujeme.