11.12.2013
Suroviny: 1 kg prevarených zemiakov, 30 dag polohrubej múky, hlávkovú kapustu, bravčovú masť, soľ, korenie
Postup: Zemiaky uvaríme a pretlačíme, pridáme polohrubú múku, lyžicu bravčovej masti, soľ a vypracujeme jemné cesto, aby sa dalo dobre rozšúľať. Rozdelíme ho na 4 časti a z nich vyvaľkáme 4 pásy. Na každý dáme do stredu pásu náplň z udusenej hlávkovej kapusty, ktorú ochutíme, udusíme a pridáme trochu korenia. Cesto pretočíme , kraje prstami pritlačíme a na navrch dáme trochu bravčovej masti. Zošuchovací plech vymastíme masťou, uložíme štyri naplnené lokše a pečieme. V polovici pečenia otočíme dopečieme aj z druhej strany.
Helenka z Tvrdošoviec