Ak patríte medzi tých, ktorí si v pôste odopierajú mäsité pokrmy, isto siahate aj po sóji. Jedným z ľahko dostupných produkt z tejto strukoviny, ktorý pochádza z Číny, je tofu. V tomto týždni si Iveta Pospíšilová do Kulinária pozvala kouča zdravého životného štýlu Jána Hubinského z Nitry. Je vegetariánom a varí si sám. Tofu je vhodné na prípravu rozmanitého spektra hlavných jedál i pochúťok a recepty sú jednoduché. Na úvod budeme pripravovať polievku ako stvorenú do zimných dní.
Kapustnica s tofu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme (na 10 porcií): 430 gramov kyslej kapusty, sušené huby podľa chuti, zemiaky, cibuľu, olej, 2 a pol litra zeleninového vývaru, rascu, červenú papriku, hubové korenie, sušené slivky, údené tofu, čierne alebo biele korenie, himalájska soľ.
Postup: Sušené huby zalejeme vodou. Na kocky nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Chvíľku orestujeme a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme koreniny a namočené hríby s vodou. Necháme variť do mäkka. Približne dvadsať minút pred ukončením varenia pridáme na kocky nakrájané údené tofu so sušenými slivkami. Povaríme, dochutíme a necháme odstáť.