Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová, a teraz vám dáme jeden tip na ľahký dezert, vhodný aj na obdobie medzi sviatkami. Miroslav Würfl najskôr zisťoval, prečo si na ten dnešný recept budú musieť gazdinky nachytať aj ovocie.
Tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme :
dlhé cukrárske piškóty
mrazené ovocie
citrónovú kôru
vanilkový cukor
na krém budeme potrebovať:
mascarpone
šľahačku
a práškový cukor
Postup:
Najskôr si na dno menších pohárov nalámeme piškóty. Medzitým si v hrnci necháme roztopiť mrazené ovocie spolu s citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom, vznikne sirup, ktorým piškóty zalejeme. Potom si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou na jemný krém, pridáme práškový cukor a tie piškóty s ovocím potrieme. Môžeme urobiť v pohároch aj viac vrstiev, dáme ich do chladničky zatuhnúť a o pár minút môžeme podávať. Dobrú chuť !!