Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová. Možno ju poznáte z televíznej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“, kde tradičné jedlá z rôznych regiónov pretvára do modernej podoby. Miroslav Würfl bol zvedavý, čo sladké si pripravíme práve dnes.
Linecké koláče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme :
480 g hladkej múky
240 g mletého maku
240 g práškového cukru
vanilkový cukor
jednu čajovú lyžičku škorice
2 žĺtky
480 g masla
citrónovú kôru
a višňový džem, ktorým sa koláčiky budú plniť....
Postup:
Najskôr si všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne hladké cesto. Dáme ho na 3 hodiny do chladničky, aby stuhlo maslo. Potom cesto vyberieme, dobre ho rozvaľkáme, vykrajujeme koláčiky a pečieme 5 až 7 minút pri 160 °Celzia.
Koláče zlepíme džemom, necháme odstáť a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme ovocné tiramisu.