V niektorých rodinách sa už predvianočné pečenie začalo. Veď na sviatočnom stole nemôžu chýbať linecké koláče, kokosky, vanilkové rožky, zákusky či medovníčky. Čo si pripravíme práve dnes, zisťoval Miroslav Würfl u cukrárky Lucie Gulišovej, ktorá nám tento týždeň ponúka svoje recepty.
Mafiny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
200 g mletých orechov
200 g práškového cukru
100 g masla
3 vajcia
čajovú lyžičku škorice
2 polievkové lyžice pohánkovej múky
a jeden zrelý banán
Postup:
Najskôr si vyšľaháme cukor s maslom, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Potom si rozmixujeme banán, pridáme ho do masla s cukrom a miešame za stáleho šľahania. Postupne - po jednom - pridávame aj vajíčka, a keď máme krásne nadýchanú zmes, tak do nej ručne primiešame mleté orechy, škoricu a dve polievkové lyžice pohánkovej múky. Keď máme cesto hotové, vložíme ho do košíčkov na mafiny a pečieme 20 minút pri 160 °Celzia. Dobrú chuť !!
Zajtra si pripravíme makovo citrónové linecké koláčiky plnené višňovým džemom.