Mafiny

Mafiny

V niektorých rodinách sa už predvianočné pečenie začalo. Veď na sviatočnom stole nemôžu chýbať linecké koláče, kokosky, vanilkové rožky, zákusky či medovníčky.  Čo si pripravíme práve dnes, zisťoval  Miroslav Würfl  u cukrárky Lucie Gulišovej, ktorá nám tento týždeň ponúka svoje recepty. 

Mafiny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

200 g mletých orechov
200 g práškového cukru
100 g masla   
3 vajcia 
čajovú lyžičku škorice 
2 polievkové lyžice pohánkovej múky
a jeden zrelý banán

Postup:

Najskôr si vyšľaháme cukor s maslom, ktoré by malo mať izbovú teplotu.  Potom si rozmixujeme banán, pridáme ho do masla s cukrom a miešame za stáleho šľahania.  Postupne - po jednom - pridávame aj vajíčka, a keď máme krásne nadýchanú zmes, tak do nej ručne primiešame mleté orechy, škoricu a dve polievkové lyžice pohánkovej múky.  Keď máme cesto hotové, vložíme ho do košíčkov na mafiny a pečieme 20 minút  pri 160 °Celzia.  Dobrú chuť !!

Zajtra si pripravíme makovo citrónové linecké koláčiky plnené višňovým džemom.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame