Brownies

Brownies

Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová. Miroslav Würfl zistil, že na ten dnešný si gazdinky budú musieť nachytať takmer kilo horkej čokolády. 

Brownies Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

800 g horkej čokolády   
500 g masla   
150 g hladkej múky  
100 g kakaa    
1 polievkovú lyžicu perníkového korenia
sušené ovocie
celé orechy
250 g práškového cukru
1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
6 vajec

Postup:

Najskôr si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Do zmesi pridáme aj práškový cukor a perníkové korenie, všetko dôkladne roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.  Potom si do tejto zmesi prisypeme hladkú múku, kakao a postupne po jednom – prišľahávame aj vajíčka. Takéto hotové cesto vylejeme do plechu, posypeme sušeným ovocím a orechami, v rúre ho pečieme pri 140°Celzia  40 minút. Po 40 minútach ho vyberieme, necháme ho poriadne vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť !!


Zajtra si pripravíme orechovo škoricové mafiny.


Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame