Tento týždeň nám svoje recepty ponúka cukrárka Lucia Gulišová. Miroslav Würfl zistil, že na ten dnešný si gazdinky budú musieť nachytať takmer kilo horkej čokolády.
Brownies Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
800 g horkej čokolády
500 g masla
150 g hladkej múky
100 g kakaa
1 polievkovú lyžicu perníkového korenia
sušené ovocie
celé orechy
250 g práškového cukru
1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
6 vajec
Postup:
Najskôr si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Do zmesi pridáme aj práškový cukor a perníkové korenie, všetko dôkladne roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom si do tejto zmesi prisypeme hladkú múku, kakao a postupne po jednom – prišľahávame aj vajíčka. Takéto hotové cesto vylejeme do plechu, posypeme sušeným ovocím a orechami, v rúre ho pečieme pri 140°Celzia 40 minút. Po 40 minútach ho vyberieme, necháme ho poriadne vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť !!
Zajtra si pripravíme orechovo škoricové mafiny.