Dnes budeme potrebovať veľa surovín na korpus i krém, ale podľa Kateřiny Kultovej to nebude nič až také zložité. Tak uvidíme. Pokračuje Michal Herceg.
Perníková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny na korpus:
300g hladkej múky
150g hnedého cukru
1 lyžica kakaa
1 lyžica škrobu
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
2 lyžice perníkového korenia
štipka soli
1 hrnček oleja
3 hrnčeky mlieka/sójového mlieka/perlivej vody
Na krém:
1 plechovka kokosového mlieka
150g čokolády
slivky, vlašské orechy v karameli, škoricu
Najprv si zapneme rúru na 180°C a vyložíme formu s priemerom 28 cm papierom na pečenie.
Vo veľkej mise potom zmiešame všetky suché ingrediencie na korpus a premiešame s tekutými. Uistíme sa, že nezostala žiadna hrudka a vlejeme do formy na pečenie. Pečieme kým test špajdľou nepotvrdí, že je torta poriadne upečená.
Necháme ju vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Na vode rozpustíme čokoládu a rozmixujeme s tuhou časťou kokosového mlieka. Môžeme použiť tyčový mixér, alebo šľahač.
Keď je korpus vychladnutý, urobíme rez v polovici a spodný korpus potrieme krémom. Naskladáme na kúsky nakrájané slivky a necháme krém stuhnúť v chladničke.
Korpusy naskladáme na seba, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme vlašskými orechmi v karameli, lístkami tymiánu a troškou škorice.