Hlavnou ingredienciou dnešného receptu je cícer, ale spolu s ním budeme potrebovať aj množstvo rôznych voňavých korenín. Postup na prípravu marockého humusu Michalovi Hercegovi priblížila Kateřina Kultová.
Marocký hummus Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na marocký hummus si pripravíme
2 konzervy cíceru alebo 800g uvareného cíceru.
1 červenú cibuľu.
Nasledujú korenia: Kurkuma, kardamom, drvený koriander, klinčeky, 1 badyán, muškátový orech, rímska rasca, údená??? paprika, soľ
2 lyžice javorového sirupu
sezamová pasta Tahini
Olivový olej
citrón.
Najprv si nakrájame cibuľu na malé kocky a opražíme na panvici do zlata. Prilejeme javorový sirup a rozmixujeme s cícerom, korením, dvomi lyžicami sezamovej pasty. Podľa chuti prilievame vodu a olivový olej. Chuť doladíme citrónom.
Podávame s mrkvou a uhorkou, ktoré nakrájame na hranolky. Dá sa podávať aj s pečivom alebo ako súčasť zeleninového šalátu.
Zajtra nás v kulináriu čaká perníková torta.