Polievka Harira

Polievka Harira

Emíre Khidayer, s ktorou si počas tohto týždňa budeme pripravovať recepty z arabského sveta, pochádza zo Žlkoviec v okrese Hlohovec a momentálne žije v Bagdade. Diplomatka a biznismenka so slovenskými a irackými koreňmi všetky recepty nielen ochutnáva, ale aj pripravuje. Svoju profesionálnu kariéru začínala na slovenskom veľvyslanectve v Egypte, momentálne pôsobí v politickom tíme misii OSN v Iraku a má na starosti národný dialóg a menšiny žijúce v Iraku. Na začiatok Ivete Pospíšilovej rozmenila pojem arabská kuchyňa na drobné. 

Polievka Harira Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

chudé teľacie, hovädzie alebo jahňacie mäso, namočený cícer, prípadne aj šošovicu, čierne korenie, sušený zázvor, 2 veľké cibule, rajčinový pretlak, sladkú papriku, kilogram čerstvých rajčín a koriandrovú vňať, citrónovú šťavu.

Postup:

Cícer a šošovicu si na noc namočíme. Na hojnom množstve cibule si opražíme mäsové kocky. Keď mäso pustí šťavu, pridáme čierne korenie, sušený zázvor, papriku, cícer a varíme asi hodinu. Potom pridáme rajčinový pretlak, môžeme aj namočenú šošovicu. Pridáme popučené a rozmixované rajčiny a varíme ďalších asi 40 minút. Keď sú už mäso a cícer uvarené a chceme ešte polievku zahustiť, pridáme hladkú múku alebo rozvarenú ryžu. Na záver vhodíme do polievky nasekanú vňať čerstvého koriandru. Pre lahodnú chuť pridáme aj citrónovú šťavu.

Zajtra si pripravíme veľmi špeciálnym spôsobom Rybu mazgúf.

Galéria

117.jpg
Autorka: Iveta Pospíšilová; Foto: Alan Hyža

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame