Slávky

Slávky

Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Platí to aj tento týždeň, keď varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej. Pred víkendom si môžeme dopriať aj nejakú špecialitu.  Dnes si pripravíme slávky, ktoré vynikajú morskou vôňou a jemnou slanou chuťou.  Miroslav Würfl najskôr zisťoval, čo všetko budeme potrebovať pri príprave tejto kulinárskej lahôdky. 

Slávky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

čerstvé slávky   cca  3 kg
biele víno -  asi 0,75 l  
petržlenovú vňať
2 veľké cibule
maslo
bagetu alebo rožky 
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Najskôr si na drobno nakrájame dve cibule a do sklovita ju na masle udusíme vo veľkom hrnci. Pridáme vyumývané slávky, ktoré zalejeme bielym vínom, pridáme aj petržlenovú vňať  - asi dve hrste, zakryjeme pokrievkou a dusíme.  Občas v rukách potrasieme hrncom, aby sa v ňom všetko premiešalo. Ak sú slávky otvorené, jedlo je hotové. Dochutíme ich korením a štipkou soli. Podávame s bagetou, bruschettou alebo s rožkom.  Všetkým vám želáme dobrú chuť !!!

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame