Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Platí to aj tento týždeň, keď varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej. Pred víkendom si môžeme dopriať aj nejakú špecialitu. Dnes si pripravíme slávky, ktoré vynikajú morskou vôňou a jemnou slanou chuťou. Miroslav Würfl najskôr zisťoval, čo všetko budeme potrebovať pri príprave tejto kulinárskej lahôdky.
Slávky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
čerstvé slávky cca 3 kg
biele víno - asi 0,75 l
petržlenovú vňať
2 veľké cibule
maslo
bagetu alebo rožky
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Najskôr si na drobno nakrájame dve cibule a do sklovita ju na masle udusíme vo veľkom hrnci. Pridáme vyumývané slávky, ktoré zalejeme bielym vínom, pridáme aj petržlenovú vňať - asi dve hrste, zakryjeme pokrievkou a dusíme. Občas v rukách potrasieme hrncom, aby sa v ňom všetko premiešalo. Ak sú slávky otvorené, jedlo je hotové. Dochutíme ich korením a štipkou soli. Podávame s bagetou, bruschettou alebo s rožkom. Všetkým vám želáme dobrú chuť !!!