Tento týždeň nám recepty ponúka dlhoročná novinárka, publicistka a v súčasnosti šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová. Nebojí sa ani experimentovať a Miroslav Würfl zistil, že ten dnešný recept bude kombináciou mäsa, slanej a sladkej chuti. Pripravíme si medailóniky na mandliach a broskyniach.
Medailóniky na mandliach a broskyniach Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
kuracie alebo teľacie rezne 4-6ks á = 150 g
3 až 4 vajíčka
strúhanku
maslo
olej
ryžu
1 pohár broskýň
mandľové lupienky
hrozienka
soľ
a čierne korenie
Postup:
Mäso najskôr osolíme, okoreníme, vklepeme do neho strúhanku, a v miske si rozšľaháme vajíčka. Rezne najprv namáčame do vajíčka a na horúcom oleji ich opečieme z oboch strán. Zapekaciu misu potrieme hrubou vrstvou masla a vložíme do nej rezne. Mäso posypeme mandľovými lupienkami, pridáme nakrájané broskyne, podlejeme broskyňovou šťavou , zakryjeme alobalom a v rúre pečieme asi hodinu. Potom odstránime alobal a necháme ešte 10 minút dopiecť. Podávame s ryžou posypanou hrozienkami. Dobrú chuť !!!
Zajtra si pripravíme slávky, ktoré vynikajú morskou vôňou a jemnou slanou chuťou.