Cibulačka

Cibulačka

Tento týždeň varíme v kuchyni dlhoročnej  novinárky, publicistky a v súčasnosti  šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej. Skúsenosti zbierala aj na cestách v zahraničí,  a my sa teraz na chvíľu prenesieme do krajiny galského kohúta. Podrobnosti k dnešnému receptu  zisťoval Miroslav Würfl. 

Cibulačka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

2 kg cibule
750 g tvrdého syra na strúhanie
toasty na za pečenie  
0,5 l bieleho vína
maslo
polohrubú múku
hovädzí bujón
biele korenie
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Najskôr si na väčšie kocky nakrájame cibuľu  a vo veľkom hrnci ju na masle udusíme do sklovita. Potom ju zaprášime tromi lyžicami polohrubej múky, podusíme a doplníme vodou.  Prilejeme pol litra vína, necháme prevrieť, a na zlepšenie chuti pridáme hovädzí bujón. Dochutíme soľou a korením. Podávame tak, že do hlbokej misky vložíme na sucho opražený toast, na ktorý nasypeme za veľkú hrsť nastrúhaného syra  a zalejeme ho horúcou polievkou.  Dobrú chuť !!!

Zajtra si pripravíme medailóniky na mandliach a broskyniach.   

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame