Tento týždeň varíme v kuchyni dlhoročnej novinárky, publicistky a v súčasnosti šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej. Skúsenosti zbierala aj na cestách v zahraničí, a my sa teraz na chvíľu prenesieme do krajiny galského kohúta. Podrobnosti k dnešnému receptu zisťoval Miroslav Würfl.
Cibulačka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
2 kg cibule
750 g tvrdého syra na strúhanie
toasty na za pečenie
0,5 l bieleho vína
maslo
polohrubú múku
hovädzí bujón
biele korenie
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Najskôr si na väčšie kocky nakrájame cibuľu a vo veľkom hrnci ju na masle udusíme do sklovita. Potom ju zaprášime tromi lyžicami polohrubej múky, podusíme a doplníme vodou. Prilejeme pol litra vína, necháme prevrieť, a na zlepšenie chuti pridáme hovädzí bujón. Dochutíme soľou a korením. Podávame tak, že do hlbokej misky vložíme na sucho opražený toast, na ktorý nasypeme za veľkú hrsť nastrúhaného syra a zalejeme ho horúcou polievkou. Dobrú chuť !!!
Zajtra si pripravíme medailóniky na mandliach a broskyniach.