Kapustnica

Kapustnica

Tento týždeň varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej, ktorá dnes pripraví vianočnú kapustnicu. Najradšej ju varí vo veľkom hrnci, lebo ju s láskou chystá pre celú rodinu.  Miroslav Würfl najskôr zisťoval, čo všetko budeme  potrebovať na jej prípravu .

Kapustnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Viera Dudášová, ktorá dnes pripravovala vianočnú kapustnicu. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk. V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme  potrebovať na jej prípravu.

´Potrebujeme: 

750 g bravčového mäsa
750 g dobrej klobásy ( aj viac druhov )
2 kg kyslej kapusty
2 veľké cibule
cesnak
hovädzí bujón
kyslú smotanu 
bravčovú masť 
huby
sušené slivky
rascu
mletú červenú papriku
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Najskôr si na drobno nakrájame dve cibule a do sklovita ju na bravčovej masti udusíme vo veľkom hrnci. Pridáme mäso nakrájané na menšie kocky spolu s hubami.  Podlievame ho vodou a dusíme klasickým spôsobom. Neskôr pridáme čierne korenie, rascu aj červenú papriku. Keď je mäso mäkké, do hrnca vložíme nakrájanú kapustu, klobásu, pridáme sušené slivky a hovädzí bujón.  Kapustnicu necháme zovrieť – a je hotová.  Servírujeme ju v miskách, ozdobíme kyslou smotanou a hosťom ponúkneme aj čerstvý chlebík.  Dobrú chuť!!

Zajtra si pripravíme francúzsku cibuľovú polievku.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame