Tento týždeň varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej, ktorá dnes pripraví vianočnú kapustnicu. Najradšej ju varí vo veľkom hrnci, lebo ju s láskou chystá pre celú rodinu. Miroslav Würfl najskôr zisťoval, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu .
Kapustnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Viera Dudášová, ktorá dnes pripravovala vianočnú kapustnicu. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk. V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu.
´Potrebujeme:
750 g bravčového mäsa
750 g dobrej klobásy ( aj viac druhov )
2 kg kyslej kapusty
2 veľké cibule
cesnak
hovädzí bujón
kyslú smotanu
bravčovú masť
huby
sušené slivky
rascu
mletú červenú papriku
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Najskôr si na drobno nakrájame dve cibule a do sklovita ju na bravčovej masti udusíme vo veľkom hrnci. Pridáme mäso nakrájané na menšie kocky spolu s hubami. Podlievame ho vodou a dusíme klasickým spôsobom. Neskôr pridáme čierne korenie, rascu aj červenú papriku. Keď je mäso mäkké, do hrnca vložíme nakrájanú kapustu, klobásu, pridáme sušené slivky a hovädzí bujón. Kapustnicu necháme zovrieť – a je hotová. Servírujeme ju v miskách, ozdobíme kyslou smotanou a hosťom ponúkneme aj čerstvý chlebík. Dobrú chuť!!
Zajtra si pripravíme francúzsku cibuľovú polievku.