Tento týždeň nám päť receptov ponúkne dlhoročná novinárka, publicistka a v súčasnosti šéfredaktorka časopisu o gastronómii Viera Dudášová. Miroslav Würfl zistil, že ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať najmä chutne. Možno aj preto v ňom hlavnú úlohu zohrá mäso.
Tatranské sviečkové Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Viera Dudášová, ktorá dnes pripravovala tatranské sviečkové. V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme potrebovať na prípravu tejto špeciality.
Na 2 porcie potrebujeme: SUROVINY :
sviečkovicu ( podľa počtu - na 1 porciu počítajte 150 g )
zemiakové hranolčeky
kyslú smotanu
čili korenie
brusnice
citrón
trošku oleja
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Najskôr si mäso nakrájame na tenké rezance, asi 7cm dlhé a 1 cm široké. Podusíme ich na rozpálenom oleji, niekoľkokrát ich otáčame, aby neostali krvavé. Medzitým si v rúre upečieme zemiakové hranolčeky. Pri servírovaní ešte mäso dobre okoreníme, ozdobíme ho veľkou lyžicou kyslej smotany, ktorú posypeme čili korením. Na tanier medzi mäso a hranolky položíme plátok citrónu, brusnice a jedlo môžeme podávať...
Zajtra si pripravíme vianočnú kapustnicu...