Tatranské sviečkové

Tatranské sviečkové

Tento týždeň nám päť receptov ponúkne dlhoročná novinárka, publicistka a v súčasnosti  šéfredaktorka časopisu o gastronómii Viera Dudášová.  Miroslav Würfl zistil, že ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať najmä chutne.  Možno aj preto v ňom hlavnú úlohu zohrá mäso. 

Tatranské sviečkové Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Viera Dudášová, ktorá dnes pripravovala tatranské sviečkové. V tejto chvíli si zopakujme, čo všetko budeme  potrebovať na prípravu tejto špeciality.


Na 2 porcie potrebujeme:  SUROVINY :

sviečkovicu ( podľa počtu - na 1 porciu počítajte 150 g ) 
zemiakové hranolčeky 
kyslú smotanu 
čili korenie
brusnice
citrón
trošku oleja
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Najskôr si mäso nakrájame na tenké rezance, asi 7cm dlhé a 1 cm široké. Podusíme ich na rozpálenom oleji, niekoľkokrát ich otáčame, aby neostali krvavé. Medzitým si v rúre upečieme zemiakové hranolčeky. Pri servírovaní ešte mäso dobre okoreníme, ozdobíme ho veľkou lyžicou kyslej smotany, ktorú posypeme čili korením. Na tanier medzi mäso a hranolky položíme plátok citrónu, brusnice a jedlo môžeme podávať... 

Zajtra si pripravíme vianočnú kapustnicu... 

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame