Tento týždeň sme si v Kulináriu pripravovali potraviny z mlieka. V kuchyni Hanky Sekulovej z Ivanky pri Dunaji sme z čerstvého mlieka vyrobili maslo, jogurt, aj čerstvý mäkký syr, ktoré chutili naozaj výborne. V tomto chladnom počasí však Tatianu Šuškovú v jej knihe Zdravá kuchyňa a domácnosť však zaujal recept, ktorý je vhodný ako prevencia pred zimnými infekčnými ochoreniami. Tak poďme si dnes vyrobiť protivirózový elixír na posilnenie imunity.
Protivirózový elixír Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na protivirózový elixír potrebujeme:
30 ošúpaných strúčikov cesnaku, šťavu zo šiestich chemicky neošetrených citrónov, 1 dcl medu. Cesnak rozmixujeme, všetko spolu zmiešame na hustú kašu a odložíme do chladničky,
Užívame podľa potreby po čajových lyžičkách. A pri tomto recepte naozaj platí, že v jednoduchosti je sila.
Tento týždeň nám ponúkla zopár svojich receptov Hanka Sekulová, pre ktorú je jej najmilšou kuchyňou a kuchárkou samotná príroda.