„Nejedzme to, čo nepoznali naši starí rodičia, jedzme to, čo sa práve urodí alebo je uskladnené prirodzeným spôsobom“ – je heslo Hanky Sekulovej z Ivanky pri Dunaji, autorky niekoľkých kníh o zdravom životnom štýle. Okrem toho, že u nich doma na stôl putujú všetky produkty z prírodnej záhrady, dopĺňa jedálny lístok aj o ďalšie tradičné výrobky. Tento týždeň sa spolu s Tatianou Šuškovou v Kulináriu zamerali na mlieko. Z domáceho mlieka od farmára sme si už vyrobili maslo, čerstvý syr hrudku a dnes vám ponúkajú v kuchyni recept na domáci jogurt.
Domáci jogurt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V pískajúcom hrnci privedieme mlieko do varu. Necháme vychladnúť na teplotu tela. Do tekutiny pridáme jogurtovú kultúru alebo ju zaočkujeme jogurtom z predchádzajúcej várky. Zmes necháme na stabilne teplom mieste zhustnúť. Proces trvá asi 5-6 hodín a jogurt je hotový. Biely jogurt môžeme podľa vlastnej chuti ochutiť aj na sladko, aj na slano. Zajtra nás čaká posledný recept z domáceho mlieka.