Každá gazdinka chce mať doma dobrý domáci chlieb. Mnohé si ho preto pečú samy. Vyberajú z množstva dostupných receptúr, ktoré možno nájsť na internete alebo v kuchárskej knihe . Tie píše aj odborníčka na stravovanie Daša Ostertágová, s ktorou teraz napečie chlieb Beáta Repíková.
Kokosovo-banánový chlieb Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nech sa páči, tu je recept ešte raz:
Potrebujeme 4 žltky, 1 šálku kokosovej múky, štvrť šálky kokosového mlieka, pol šálky oleja, 1 banán / jablko alebo hrušku, 2 polievkové lyžice medu alebo javorového sirupu, štipku soli a sody bikarbóny.
Postup:
Do hlbokej misy dáme kokosovú múku, sódu bikarbónu, soľ a pomiešame. Postupne pridáme žltky, vyšľahané v kokosovom mlieku s olejom, napokon pridáme potlačený banán, pridáme med alebo javorový sirup.
Vypracujeme vláčne ale tuhé cesto, lebo kokosová múka vtiahne veľa tekutiny. Cesto dáme do 30 cm dlhej formy, vyloženej papierom na pečenie, formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov celzia pečieme 50 minút. Chlieb krájame až po vychladnutí .
Kokosovo banánový chlieb sme si pripravili dnes s odborníčkou na školské stravovanie s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou. Zajtra podávame čučoriedkové mafiny.