Kokosovo-banánový chlieb

Kokosovo-banánový chlieb

Každá gazdinka chce mať doma dobrý domáci chlieb. Mnohé si ho preto pečú samy. Vyberajú  z množstva dostupných receptúr, ktoré možno nájsť na internete alebo v kuchárskej knihe .  Tie píše aj odborníčka na stravovanie  Daša Ostertágová, s ktorou teraz napečie chlieb  Beáta Repíková.  

Kokosovo-banánový chlieb Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nech sa páči, tu je recept ešte raz:    

Potrebujeme 4 žltky, 1 šálku kokosovej múky, štvrť šálky kokosového mlieka, pol šálky oleja,  1 banán / jablko alebo hrušku, 2 polievkové lyžice medu alebo javorového sirupu, štipku soli a sody bikarbóny. 

Postup:  

Do hlbokej misy dáme kokosovú múku, sódu bikarbónu, soľ a pomiešame. Postupne pridáme žltky, vyšľahané v kokosovom mlieku s olejom, napokon pridáme potlačený banán,   pridáme med alebo javorový sirup.
Vypracujeme vláčne ale tuhé cesto, lebo kokosová múka vtiahne veľa tekutiny. Cesto dáme  do 30  cm dlhej  formy, vyloženej papierom na pečenie, formu s cestom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov celzia pečieme 50 minút. Chlieb krájame až  po  vychladnutí .   
Kokosovo  banánový chlieb  sme si pripravili dnes s odborníčkou na školské stravovanie s Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou. Zajtra podávame  čučoriedkové mafiny.   

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame