S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertagovou sme tento týždeň siahli po receptúrach, ktoré vyhľadávajú mnohí pri rôznych intoleranciách na potraviny. Tak napríklad „histaminici„ sa vyhýbajú paradajkám, lebo tie spôsobujú napríklad aj pálenie kože. Ale my vieme ako si aj pri intolerancii na histamín možno pochutiť na „bolonských„ cestovinách. S Dašou Ostertágovou ich pripravuje Beáta Repíková.
Boloňské špagety bez paradajok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme:
350 gramov ryžových cestovín, 1 mladú cukinu, 2- 3 červené papriky, 4 mrkvy, 4 polievkové lyžice syru Cottage Cheese s pažitkou, soľ korenie, oregano.
Postup:
Mladú cukinu umyjeme a nakrájame aj so šupkou, papriku očistíme a s mrkvou nakrájame a na panvici podusíme, pridáme soľ korenie, dusíme kým nie je zelenina mäkká. Potom odstavíme z ohňa a vidličkou ju roztlačíme a ešte k teplej zelenine pridáme Cottage Cheese s pažitkou. Dobre premiešame a hotovú zmes potom pridáme na ryžové cestoviny, ktoré si uvaríme. Prajeme dobrú chuť a veríme že aj zajtra si uvaríte obed s nami. Podávať budeme Kokosovo banánový chlieb. Opäť potešíme tých, ktorí radi maškrtia ale musia pritom dávať pozor na potraviny. lebo im spôsobujú nemalé zdravotné problémy.