Boloňské špagety bez paradajok

Boloňské špagety bez paradajok

S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertagovou sme tento týždeň siahli po receptúrach, ktoré vyhľadávajú mnohí pri rôznych intoleranciách na potraviny. Tak napríklad „histaminici„ sa vyhýbajú paradajkám, lebo tie spôsobujú napríklad aj pálenie kože. Ale my vieme ako si aj pri intolerancii na histamín možno pochutiť na „bolonských„ cestovinách. S  Dašou Ostertágovou ich pripravuje Beáta  Repíková.  

Boloňské špagety bez paradajok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme:

350 gramov  ryžových cestovín,  1 mladú cukinu,  2- 3  červené papriky, 4 mrkvy,  4 polievkové lyžice syru Cottage Cheese s pažitkou, soľ korenie, oregano. 

Postup:

Mladú cukinu  umyjeme a nakrájame aj so šupkou,  papriku očistíme a s mrkvou nakrájame a na panvici podusíme, pridáme soľ korenie,  dusíme kým nie je zelenina  mäkká. Potom odstavíme z ohňa a vidličkou ju roztlačíme a ešte k teplej  zelenine pridáme  Cottage Cheese s pažitkou. Dobre premiešame a hotovú zmes potom pridáme na ryžové cestoviny, ktoré si uvaríme. Prajeme  dobrú chuť a veríme že aj zajtra si uvaríte obed s nami. Podávať budeme  Kokosovo banánový chlieb. Opäť  potešíme tých, ktorí radi maškrtia ale musia pritom dávať pozor na potraviny. lebo im spôsobujú  nemalé zdravotné problémy.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 13:54

Práve vysielame