Cviklové rizoto

Cviklové rizoto

Jemné krémové  cviklové rizoto, ktoré si dnes pripravíme  s odborníčkou na stravovanie a s autorkou mnohých kuchársky kníh Dašou Ostertágovou privítajú najmä tí, ktorí majú alergiu   na bielkovinu mlieka. Siahneme po rastlinných alternatívach. Ako chutia v rizote, to už skúsite,  ak sa pustíte s nami do varenia. S Dašou Ostertágovou je už v kuchyni Beáta Repíková. 

Cviklové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu krémového rizota s cviklou potrebujeme: 500 g cvikle, vodu  na varenie, 1 cibuľu,  1 hrnček uvarenej  ryže, kokosovú smotanu, 2 – 3 polievkové lyžice kokosového oleja, soľ a čierne korenie.

Cviklu vopred uvaríme pomaly a do mäkka. Uvarenú cviklu postrúhame  najemno a pridáme    k opraženej cibuľke na kokosovom oleji. Potom pridáme kokosovú smotanu,  dochutíme a 15   minút ešte povaríme.  Napokon pridáme uvarenú ryžu a premiešame.  Jemné krémové rizoto  potom podávame s ovocím, najlepšie chutí s jablkami. Aj na olovrant a večeru.

Dobrú chuť prajeme a zajtra varíme bolonské cestoviny  bez paradajok.   

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame