Jemné krémové cviklové rizoto, ktoré si dnes pripravíme s odborníčkou na stravovanie a s autorkou mnohých kuchársky kníh Dašou Ostertágovou privítajú najmä tí, ktorí majú alergiu na bielkovinu mlieka. Siahneme po rastlinných alternatívach. Ako chutia v rizote, to už skúsite, ak sa pustíte s nami do varenia. S Dašou Ostertágovou je už v kuchyni Beáta Repíková.
Cviklové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu krémového rizota s cviklou potrebujeme: 500 g cvikle, vodu na varenie, 1 cibuľu, 1 hrnček uvarenej ryže, kokosovú smotanu, 2 – 3 polievkové lyžice kokosového oleja, soľ a čierne korenie.
Cviklu vopred uvaríme pomaly a do mäkka. Uvarenú cviklu postrúhame najemno a pridáme k opraženej cibuľke na kokosovom oleji. Potom pridáme kokosovú smotanu, dochutíme a 15 minút ešte povaríme. Napokon pridáme uvarenú ryžu a premiešame. Jemné krémové rizoto potom podávame s ovocím, najlepšie chutí s jablkami. Aj na olovrant a večeru.
Dobrú chuť prajeme a zajtra varíme bolonské cestoviny bez paradajok.