Naše zdravie ovplyvňujú stravovacie návyky a zlozvyky. Čím viac ovocia a zeleniny konzumujeme, tým viac vitamínov a zdraviu prospešných látok do organizmu dostaneme. Dnes však trpí každý druhý Slovák intoleranciou na určité potraviny a tak zdravo sa stravovať je veľkým umením. Tento týždeň pripravíme niekoľko jedál pre ľudí, ktorí trpia na histaminovú intoleranciu, na intoleranciu na mliečnu bielkovinu a na lepok. S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertágovou je už v kuchyni Beáta Repíková.
Mrkvová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako si pripravíme mrkvovú polievku so zázvorom a čo potrebujeme?
3- 5 kusov mrkvy
cibuľu
1 čajovú lyžicu mletého alebo čerstvého zázvoru
pol litra teplej vody
2,5dl kokosového mlieka
1 polievkovú lyžicu kokosového oleja
trochu mletého čierneho korenia.
Postup :
Na troche oleje orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, očistený a pokrájaný zázvor. Pomiešame, dusíme, potom prilejeme teplú vodu a dusíme ešte asi 20 minút.
Odstavenú polievku rozmixujeme, prilejeme kokosové mlieko a opäť privedieme do varu. Varíme ešte 5 minút.
Podávame s pečivom zo špaldovej múky.
Zajtra bude v ponuke na Rádiu Regina Západ rizoto s cviklou.